Underbar dag

Besiktat hästtransporten idag och den gick igenom utan problem, röjde i den lite oxå så den är färdig för tävlingssäsongen som ev. börjar om två veckor med Erica och Fiona. Hopptävling i Trollhättan är det då men har ännu inte anmält då licenser på både häst och ryttare måste fixas först.

Idag red jag Dakar på en kort uteritt innan jag fortsatte jobba lite lätt på en stor volt i paddocken, Dakar var på sitt bästa humör och hade härlig framåtbjudning. Jobbade mest med att ha honom rund och framåt i lite tempoväxlingar och red även byten på volten fram och tillbaka från rättvänd till förvänd osv. Underbart ridpass som man blev glad av :)

Hjälpte Erica med Fiona nu på kvällen och hon är inte förtjust i rakt bett och snok på tränset. Tjafsade en hel del men däremellan är hon jättefin. På slutet var hon riktigt framme och fin i galoppen, nosen fint palcerad lite framför lodplan. Misstänker att hon blir mest arg för att hon inte kommer undan men om det fortsätter så får vi ju gå tillbaka till det gamla bettet. Tanken är att Erica ska växla lite mellan de tre bett hon har nu.

Nu bär det snart av till jobbet för nattpass.