Missbrukare

Vilken katastrof ridpasset var idag. Vet inte ens var jag ska börja men hur som helst var jag stressad (dumt) hade inte mer än 55 minuter på mig innan lektionerna började (trodde jag) när jag gick in i ridhuset. Nog för att jag kan vara färdigt på 45 oxå men att ha tidspressen på sig är inte bra. Jag inser ganska fort att vi inte är på humör idag, om Zantana inte är det pga av mig vet jag inte men inte var det ett ultimat upplägg. Jag VET förstås att vi definitivt inte borde ge oss på bytena idag men vad F-n gör jag? Kan inte fatta att man ibland beter sig som missbrukare, man vet att man inte borde för det är liksom inte läge alls, det är förbjudet helt enkelt och dömt att misslyckas men ÄNDÅ kan jag inte låta bli. Vad tror jag liksom? Att det ska fungera trots att inget känns rätt? Såå korkat var det och förstås fungerade inget heller. Zantana har sällan varit så spänd och stått emot så mycket, kunde ofta inte ens fatta galopp utan stampade på stället. Backade och hade noll framåtbjudning. =( Till råga på allt så kommer ridskolebarnen in 15 minuter innan ridhusbokningen (vilket jag förstås inte räknat med) för att bygga fram bommar. Detta gjorde varken Zantana lugnare eller mitt humör bättre. Skit är bara förnamnet och det var allt annat än avspänt och trevligt när jag var tvungen att hoppa av. 
Sadlade av i stallet för att skritta runt i lilla ridhuset lite men inser att jag inte ens kommer kunna sova om jag avslutar så här, in och sadla igen. Dumt kanske, det fick visa sig. 
Men det var inte så dumt, vi lät bli allt vad byten heter, jobbade med fattningar, lösgjordhet, framåtbjudning och som tur var blev han väldigt fin på slutet. Glad att jag gjorde bättre ifrån mig där på ryggen,och även om Zantana förstås är spänd så blir han lite dum oxå så det fick vi jobbat med. Han ska ju fram och inget annat, inte kasta sig mot skänklar, tvärnita eller backa. Detta pass ska vi glömma fast ändå ta lärdom av. Inte rida med stress och absolut inte ignorera sånt som jag annars tycker är viktigt att få igenom under uppvärmningen för att spara tid. Så väldigt illa både mot mig själv och min häst.
Det värsta är att det känns som man förstört en massa nu men men, kan inte göra så mycket mer än att rida som vanligt nästa ridpass.