Gårdagen

Igår jobbade jag till 14 och sedan direkt till stallet för att hinna rida i stora innan lektionerna startade. 
Zantana kändes okej men inte så fin som i fredags till att börja med. Jobbade med lösgjordheten, gjorde en hel del övergångar och undan för undan blev det bättre. Han har stått i helgen så inte så konstigt om det var lite sämre heller.
Fick korta tygeln en del för att få en bättre kontakt. Han blir ju gärna lite glappig och tycker det är lättare med en kort tygel och handen framme för att bibehålla en kontakt men nackdelen kan ju bli att tygeln blir för kort. Svår avvägning, men på och av i kontakten blir ju inte heller bra, svårt att få till ramen och det blir lätt ryckigt i munnen. Med en kortare tygel tyckte jag iaf att skänkelvikningarna blev riktigt bra, fick bättre kontroll på vänsteridan som annars gärna skevar iväg och han blir som en ostbåge.
Galoppen var lite mer jobb med men var tålmodig, jobbade med övergångar mellan både trav, skritt och galopp och tyckte det blev rätt bra till slut. Som helhet rätt nöjd ändå :-) 
 
Fokus idag:
 
Kort tygel, fram med handen
Massor av övergångar
Räta upp på ytter
 
Hem en kort stund för att slänga i sig lite mat och sedan hämta Thea som skulle rida. Hämtade ut lite nya kläder till henne på Ica som jag beställde förra helgen på vår tävling. Vi hade Blingo - försäljare där och hittade lite kul kläder :-) Nu fick inte Thea provat mer än en tröja och byxor men hon blev förtjust i det iaf, hoppas resten av grejerna blir bra oxå.