Bättre varje gång

Varannan dag verkar toppen att rida...får en fokuserad och lagom framåt häst. Idag jobbade jag lite mer med övergångar, även ett par mikropauser mitt i där både jag och häst får tillfälle att andas ut. Då stannar jag, flexar nacken på Zantana, andas och slappnar av i ca 20 sekunder...sedan igång igen :)
Red lite mer på fyrkantsspåret idag , ett par snett igenom och byter varv ofta. Låter som jag gör en massa men allt detta sker under ca 10-15 minuter, längre rider jag inte. Känner att jag kan påverka mycket mer nu, om han välter inåt kan jag trycka till med skänkeln och putta ut honom och hjälper inte det helt så leder jag lite och lägger mer vikt åt det håll jag vill. Tappar han bjudning kan jag ta ett spö och lägga lite lätt på höften och då svarar han så jättefint framåt. Han är så duktig och med mig, verkar vilja göra rätt.
Han har börjat slappna av mycket mer, sänker nacken och får fint gung i steget...nästa steg blir väl att kunna rida med en bättre och stadigare kontakt på bettet.
Imorgon får han vila igen och jag ska rida Donovan istället.
 
Bild från i våras nere i Falkenberg. Rider här med hoppsadel men sedan han kom hem har det blivit dressyrsadel istället, har fått tag på en brun Childeric Dac nu då min Passier Optimum inte fungerade på honom trots omstoppning. Ville inte lägga pengar på att även ändra bommen så den får hänga ett tag så får vi se om den kommer till användning eller om jag säljer den.