Handridning

Kan nog inte påstå att jag var så supernöjd med främst mig själv efter gårdagens ridpass, för stark hand och för lite drivning. Denna bilden kan nog sammanfatta även Zantanas missnöje =o
Ska försöka att inte vara för kritisk för det fanns ljusglimtar också och vi är ju inne och nosar på samlingen som är lite svår för oss båda. C tyckte galoppen blivit bättre sedan sist och det var ju kul med tanke på att jag inte varit riktigt säker på om vi jobbat rätt. Det hade vi, iaf delvis, för jag måste också tänka på att inte bli för passiv i sadeln. Måste driva i samlingen så det inte bara blir långsamt med dålig bakbensaktivitet. Så det tar jag till mig.
Tyvärr fick jag aldrig riktigt loss Zantana i höger galopp, han var stark och tjafsig i munnen och jag vet ju att det blir så om jag inte får igenom det från början. Var lite ofokuserad på uppvärmningen och gjorde inte fullt ut som jag brukar =( Lite trist för annars tror jag vi fått till hela passet lite bättre. Vänster galopp var iaf väldigt fin och efter vi jobbat med långsidesskänkelvikningar i traven blev det bra tryck i den också.
Blev stundvis väldigt tråkig i mina händer, stark, stum och hållig. Visst det hänger ihop med en inte lösgjord häst men inte sjutton lär han slappna av med någon som hänger i munnen på honom :-( Måste bli bättre på att låta honom bära sig själv, jobba loss honom för skänklarna och rida ihop honom med sätet.