Sliter med galoppen

Igår tog jag in bommar i lilla ridhuset och linade honom lite innan ridningen. Sedan jobbade jag en del med övergångar till och från galopp, fick inte mycket ordning på det tyckte jag. Stark och springig var han mest. Han tar verkligen tag i bettet och drar upp huvudet men det blev lite bättre när jag tog ett spö och duttade lite på rumpan när han blev alltför stark för då fick han med bakdelen igen och blev bättre i formen. Blev ett rätt långt pass, Zantana var ordenligt svettig och jag var trött i axlarna :(. Inge kul ridning.
 
Idag blev det mycket bättre, traven kändes riktigt fin emellanåt och galoppen var bättre än igår. Jag jobbar honom växelvis på långsidorna och stora volter. Han vill gärna förböja sig (läs, jag förböjer honom ofrivilligt) och ramla iväg på öppna delen av volten och på raka spår. Får verkligen fokusera på att jag själv kommer över på inner sittben och får med hela hans kropp runt utan att han glider iväg och isär. Jag måste särskilt hålla högersidan rak och lätta på vänster tygel.
 
Jag får ofta för långa tyglar men föredrar egentligen en ganska kort tygel med handen framme, måste bara tänka på det för annars sitter jag där med handen vid låret oavsiktligt. Jag var dock bättre på att inte småtjata på honom med skänkeln idag, utan sade oftast bara till när det behövdes.
Han blir väldigt svettig av att galoppera, vilket inte är så konstigt för har ju egentligen knappt jobbat med galoppen. Han har ju ofta velat bryta av och då har jag trott att han varit trött...fast han nog mest varit lite lat ;) Kanske heller inte så konstigt att vi nu har svårt för galoppen då jag inte jobbat på detta sätt förut eller ställt dessa kraven. Det ska nog bli bra med mer träning :)