Tragglat vägar

Eftersom det blev tredje dagen på rad i ridhuset tog vi ett ganska avspänt pass, inte en massa tempoväxlingar och tufft arbete utan mest fokus på lösgjordhet och rakriktning. Inte fick vi ridit programmet idag heller och nu är sista chansen imorgon, är faktiskt inte helt säker på att jag bryr mig om att åka på tävling på lördag men bestämmer mig imorgon eller på lördag förmiddag.
Vi tränade galoppdelen med enkla byten och byten idag igen, det är svårt och särskilt svårt att hålla honom rak. Gjorde även ett par repetitioner av travdelen med öppnor och slutor. Måste tänka på att leda lite med vänster hand för att räta halsen lite på honom i höger sluta då han blir lite förböjd och skruvad?? Blir han för böjd i halsen där blir han upprörd och går inte fram så det är viktigt att komma ihåg.
Jag var ändå väldigt nöjd med känslan större delen av passet. Tycker att jag fått bättre ordning på hans snedhet under dessa tre pass på raken och traven har känts mjukare och mer lösgjord.
Det är jäkligt svårt och särskilt då i höger varv. Jag måste rida honom ut till vänster tygel men när jag puttar ut honom där kör han ut vänsterbogen, förböjer halsen och trycker ut hela vänster (ytter). Jag måste ha stenkoll på ytter samtidigt som han då istället gärna välter in...så i höger varv får jag bannimej ha koll på ramen för att få till känslan. Men som sagt, mycket bättre idag :-) Det är även den där vänsterbogen som ofta ställer till det i både byten och enkla byten...ja, i typ det mesta ;-)
Tror att han trivs med Erreplusen, upplever det som att han får bättre ryggverksamhet och tar sätet bättre. Jag fick göra ett extra hål i lädren idag och då hamnade även jag lite bättre. Provade att lägga två benpaddar under sadeln i framkant för att den inte skulle bli för låg fram och det funkade bra. Kan tyvärr inte ha min lammullspadd under för då får jag inte knäppt gjorden.