Falkenberg tur och retur

Idag drog jag upp Erica tidigt (innan 06) och sedan tog vi 06.20 färjan för att köra mot Falkenberg med ett stopp hos Sjöängens ridshop för att hämta ett par sadlar att prova på Zantana. Tog med min egen Passier, en Amerigo Classic som jag provridit i och en Bates New Dressage.
Ingen av sadlarna låg särskilt bra, min egen var nog den som var bäst så ridpasset fick bli i den. Men den kom bra nära manken så ska jag behålla den får det åtgärdas med stoppning eller minska bommen. Olof från Ingdams ska titta på den i veckan.
I alla fall hade det gått framåt med Zantana, han bjöd bättre framåt och var mer harmonisk, hade hittat bättre balans och takt...dock inte riktigt formen ännu men det kommer :) Jag var nöjd med det jag såg, längtar efter att få rida honom.
På hemvägen gjorde vi ett stopp på IKEA för att kolla efter rullgardin som inte fann men såklart hittade Erica lite saker som hon behövde, lite nytt till rummet.
Och sedan blev det ett stopp till på Sjöängen och där blev det lite till saker som verligen (??) behövdes. Hmm.
Det var riktigt dyrt att ha med Erica på resa, tur hon inte ska med nästa gång =/
Jag fick iaf köpt mig ett par ridbyxor med grymmaste fästet...jag ska bannimej sitta kvar i sadeln, Equiline X-grip heter de och det är i en mörblå färg. Zantana fick ett grönt Mias schabrak också, fuxar är fina i grönt =)
Lite shoppingångest hade jag på hemvägen dock :(
 
På kvällen tränade Erica med Fiona lite och det börjar verkligen lossna där nu. Skritten är ju ett kapitel för sig på henne, väldigt stor och vill bli passgång vid samling så man får hjälpa henne med halvhalter vartannat steg typ och se till att hon inte biter sig fast. Erica får flexa nacken ofta och hålla koll på att hon spårar och inte rinner iväg. Och när hon lyckades få till skritten så satt det andra på plats också, fina Fiona och duktiga Erica som kämpar på :)