Allt kunde varit ganska bra...

Jag har ledig vecka från jobbet, tvättat fönster och städat, julgranen är pyntad, de flesta julklapparna är inköpta...allt bra där då, men det som förtar det hela är att jag har en jättehalt häst :(.
Igår när Zantana precis kommit in i sin box stod han helt plötsligt på tre ben?!? Och han ville verkligen inte sätta ner det fjärde, han var upprörd och hade, tydligt, jätteont.
Tog in honom i ridhuset och han såg verkligen illa skadad ut när han försiktigt linkade fram...men trots det blev det något bättre när han gått några steg. Lät honom gå in i boxen igen där han fortsatte stå på tre ben och höll sig nära väggarna med baken så han kunde stötta sig.
Rådgjorde med veterinär under kvällen och beslutade per telefon att inte ge smärtlindring pga det var bäst om han inte stödde mycket på det skadade benet ifall det var allvarligt skadat. Då hade jag märkt att han lugnat sig, börjat äta och stod inte och viftade med frambenen längre (som han gör när han är irriterad). Var kvar i tre timmar och såg att han mådde bra när jag åkte hem.
På morgonen dagen efter (idag) var han betydligt bättre, stödde mer på hoven och var lika pigg och vaken som vanligt, dock ser man att han har ont när han lägger hela vikten på benet för att röra sig. Pratade med veterinär igen men eftersom han var så pass mkt bättre beslöt vi oss för att vänta med undersökning ett par dagar. Imorgon får de tillbaka den bärbara röntgen apparaten så då går det även att röntga om läget inte förbättras. Hoppas såklart på att han verkar ha ännu mindre ont imorgon så kanske han kan få röra på sig lite om han verkar vilja det. Nu står han med fyra lindade ben och får massor av morötter :)