Testar allt lite

Möjligen är Zantana lite muskeltrött, känner och ser ibland från marken att bakbenen vill ge vika...men han blir också lite överilad och det märks särskilt på linan när jag inte på något sätt kan hjälpa honom med balansen mer än med rösten. Men mest av allt handlar det nog om att han ska acceptera att jag bestämmer för han blir tjafsig på samma ställen hela tiden. Idag red jag i paddocken och varje gång vi närmade oss öppningen så skulle han tränga, stanna, svänga...ja, allt för att slippa gå vidare i den riktning jag ville. Men jag gav mig inte, vänligt men bestämt, fick jag honom vidare och efter några varv blev det lättare och lättare. Är nog något slags 4-års trots vi går igenom kanske? Var iaf rätt nöjd till slut och red inte särskilt länge...vill inte han ska känna sig osäker om benen bär. Och vill definitivt inte hamna i den situationen att bakbenen viker sig under honom igen.
 
Lastade Fiona idag igen och det gick inte lika lätt när vi var uppe på parkeringen vid alla andra hästar. Hon blir såå stark, skjuter ut vänstra sidan och bara drar sig iväg i en stegring. Tappade henne en gång men då blev jag lite arg på henne, snurrade henne runt mig flera gånger, med böjd vänstersida och spöt på vänster bakben så hon inte fick möjlighet att dra sig stark. Hon blev väldigt arg på mig och stampade och frustade...men sedan gick hon snällt på :) Envisa, tjuriga märr!!
Sedan åkte jag och hämtade hö och när det var urlastat fick Erica själv lasta henne igen, när hon stannade på lemmen backades hon bak för att sedan få snurra på samma sätt som tidigare några varv och sedan gick hon på hur snällt som helst. Detta får nog tränas på några gånger men det går ju så fort att bara koppla på transporten så kan man lastträna båda två, det är mycket värt att det går enkelt och säkert.