Wow

Idag fick jag verkligen till det på träningen. Tror att det gjorde gott att jag tog igenom honom igår för idag var han näst intill perfekt från början. Han accepterade böjningen och den lägre, runda formen och jag kunde värma med stora åttvolter, långa galoppslutor, byten på medellinjen och hela tiden gick det att ha honom låg, rund och superlätt i handen. Hela tiden var jag väldigt noga med att ha honom mjuk och rund för inner skänkel och loss i särskilt höger sida.
På träningen (i samma runda form) jobbade vi med lite byten på kvartslinjen, fick iaf in tre på en långsida med bra kvalitet, samlingen och skolor i galopp och även öppnor och slutor i trav det sista av passet. Han kändes såå himla fin och riktigt roligt var när vi lyckades samla galoppen riktigt hyggligt med väldigt lätt kontakt i handen och istället mycket säte :-)
Har ju inte skrivit så mycket om dessa dagar hos C men det har iaf varit väldigt lärorikt och inspirerande både med de egna träningarna och sedan att få titta på alla fina ekipage. Vädret har ju dessutom varit helt suveränt med uppemot 28 grader och strålande sol.
Zantana var lugn och fin trots nytt ställe och det bådar ju gott inför framtida meeting som jag hoppas vi kommer iväg på så småningom.
Första träningsdagen satt C upp en stund och det var kul att se hur han jobbade med Zantana, andra dagen när jag tagit in lite inspiration blev det lite strid med Zantana till att börja med men mesta av passet gick riktigt bra det med. Men som sagt idag var han riktigt mjuk och fin :-)